OPORAVIMO BILJKE OD NISKIH TEMPERATURA - napravivrt.hr
Ova mrežna stranica koristi kolačiće.
Kolačiće koristimo kako bismo vam omogućili nesmetano i prihvatljivo korisničko iskustvo. Daljnjom uporabom ove mrežne stranice suglasni ste s našom politikom kolačića.

Internet kolačići (Cookie)

Što su to kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke u koje se upišu podatci o posjetu mrežnoj stranici.

Kolačići olakšavaju i pojednostavnjuju interakciju između korisnika i mrežne stranice. Oni omogućavaju mrežnoj stranici da zapamti individualne preferencije i aktivnosti i na taj način štede vrijeme i doprinose učinkovitijem i korisniku prihvatljivijem pretraživanju.

Razloga za uporabu kolačić je više a kao prvi njihova je sposobnost pohranjivanja podataka o stanju pojedine mrežne stranice (izbor jezika, broj prikazanih rezultata, veličina fonta, itd.). Pored toga, oni olakšavaju izvođenje servisa (registracija, sadržaj košarice za kupovanje, prijava na e-novosti, gledanje videa, itd.) i prikupljanje informacija o navikama mrežnih korisnika (broj posjeta, sadržaj zanimljiv korisnicima, itd.). Sve ovo pomaže poboljšanju korisnikovog iskustva kao i procjeni učinkovitosti dizajna mrežne stranice.

Nijedan od kolačića upotrijebljen na našim mrežnim stranicama ne prikuplja informacije koje bi otkrivale vaš osobni identitet.

U želji da budemo potpuno otvoreni, izradili smo listu svih kolačića koje upotrebljavamo kao i njihovu svrhu. Imajte na umu da ste pri daljnjoj uporabi ovih mrežnih stranica suglasni s uporabom popisanih kolačića.

Koji se cookieji upotrebljavaju na ovoj stranici?

Nužno potrebni kolačići:

Kolačići nam pomažu na odgovarajući način prikazati sadržaje, omogućavaju djelovanje obrazaca, košarice i drugih bitnih elemenata mrežne stranice.
Ovakvi kolačići su aktivni samo za vrijeme trajanja sesije.
Primjer upotrijebljenih kolačića: ASP.NET_SessionId

Google

Google koristi kolačiće za pohranjivanje omiljenih korisničkih postavki, izbora verzije jezika, br. prikazanih posjeta i vrijednosti, prikaz informacija na Googlovim mapama i mnogih drugih funkcionalnosti i usluga ovog mrežnog giganta.
Više >>

Google Analytics

Google Analytics je usluga mrežnog analiziranja. Nudi nam informacije o ponašanju korisnika na našim mrežnim stranicama i time nam pomaže stvoriti bolje korisničko iskustvo, prikazati relevantan sadržaj, itd. Kod pregledavanja tih podataka osobno ste neprepoznatljivi.
Životni vijek ovih kolačića iznosi do 2 godine.
Primjer upotrijebljenih kolačića: _ga, __utma, __utmb,__utmc, __utmz in __utmv.
Više >>

Youtube

Usluga YouTube upotrebljava se za prikazivanje video snimaka, a kolačići se koriste za bilježenje podataka o pregledavanju, pohranjivanje korisničkih postavki, prikaz relevantnih video snimaka, itd.
Ovaj način može postaviti kolačiće na vašem računalu, ako kliknete na YouTube video-player ali YouTube neće pohraniti osobno prepoznatljivu informaciju za reprpdukciju umetnutih videa koristeći način pojačane privatnosti.
Životni vijek ovih kolačića iznosi do 10 godine.
Primjer upotrijebljenih kolačića: Visitor_info1_Live, Use_Hitbox, SID, LOGIN_INFO, use_hotbox, PREF, SSID, HSID, watched_video_id_list, __utma, __utmz, demographics, VISITOR_INFO1_LIVE
Više >>

Facebook

Kolačići usluge Facebook personaliziraju iskustvo zajedničkog korištenja jer omogućavaju prijavu i jednostavnu interakciju s društvenim mrežama i bilježe broj dijeljenja, lajkova, komentara.
Životni vijek ovih kolačića iznosi do 5 godine.
Primjer upotrijebljenih kolačića: act,locale, lu, datr, csm
Više >>

Kako omogućiti ili onemogućiti kolačiće?

Kolačiće ne ćemo nikako upotrebljavati za prikupljanje vaših osobnih podataka. Ako želite, možete promijeniti postavke o uporabi kolačića u pretraživaču svojeg računala ili mobilnog uređaja.

Većina modernih pretraživača omogućava vam da prihvatite ili odbijete sve kolačiće, prihvatite ili odbijete samo određene vrste kolačića ili primite upozorenje kada mrežna stranica želi pohraniti kolačić na vašem uređaju. Uz to, možete izbrisati i kolačiće koje je pretraživač već pohranio na vašem uređaju.

Upozoravamo vas da u slučaju isključivanja cookieja sve funkcionalnosti mrežnih stranica možda ne će djelovati jednako učinkovito, upozorenje o uporabi kolačića prikazat će se kod svakog posjeta, a to će dugoročno negativno utjecati na vaše korisničko iskustvo.

Postupak promjene postavki kolačića različit je u svakom pretraživaču. Informaciju o tome možete potražiti pomoću funkcije “Help”, posjetivši www.aboutcookies.org koja daje pojedinosti o promjeni postavki kolačića u svim modernim pretraživačima ili nas kontaktirajte putem e-pošte.

Kolačići Google Analytics, DoubleClick i AddThis mogu se onemogućiti pomoću uputa koje se nude preko donjih uputa:
Google Analytics: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en
Double Click: http://www.google.com/policies/technologies/ads/
AddThis: http://www.addthis.com/privacy/opt-out-saved#.UbmBr6zDCZd

Obrada osobnih podataka koje unosite u obrasce na mrežnoj stranici i pretplati na e-novosti

Podatci koje upišete u obrasce na mrežnoj stranici koriste se isključivo za slanje poruke (upita, rezervacija, kupnje, itd.) ili tražene usluge. Vaši su podatci zaštićeni, skriveni su trećim stranama i ne koriste se za bilo kakve druge namjene izvan gore opisanih.

S prijavom na e-novosti suglasili ste se da se vaša adresa elektronske pošte može upotrijebiti kako bi vas se obavijestilo o novim uslugama/proizvodima. Možete se odjaviti u bilo koje vrijeme tako da u poslanoj e-poruci kliknete na označenu vezu za odjavu.

Više informacija o cookiejima nudi se i u smjernicama pružatelja informacijskih usluga (Information Commissioner’s Guidelines)

Search
Search

OPORAVIMO BILJKE OD NISKIH TEMPERATURA

29. 3. 2020
Visoke temperature tijekom siječnja, veljače i početkom ožujka natjerale su biljke u vegetaciju. Neke voćke su procvjetale a neki pupovi spremni na otvaranje. Većinu uzgojenih presadnica presadilo se na trajno mjesto u vrtove.

Zadnjih par dana šok od niskih temperatura, u nekim područjima snijeg i mraz a velike štete uzrokuje i jak i hladan vjetar. Kako će se biljke oporaviti??

Oni koji su biljke zaštitili agrilom imati će manje štete ali svejedno će biljke usporiti rast. Za potpunu dijagnozu štete od mraza na voćkama treba pričekati do kretanja vegetacije. Ne treba brzati i raditi rezidbu cijelih grana već treba pričekati nove pupove koji bi se mogli aktivirati na početku vegetacije i dati nam znak do kuda je biljka stradala.

Nakon ustanovljene štete od mraza, a kod kojih nije došlo do potpunog odumiranja biljnih organa, treba tretirati biostimulatorom, odnosno pripravkom na bazi aminokiselina, kao što je Bio Plantella Vita.

Presadnice koje smo presadili u vrtove oporaviti će se ovakvim tretiranjem i čim temperature porastu biljke će brzo napredovati.


Bio Plantella Vita prirodni je vitaminski kompleks za prehranu i jačanje biljaka te povećanje otpornosti na vanjske vremenske uvjete i stres, kao što su vrućina, mraz, suša, vjetar, tuča, bolesti...

Korištenjem Bio Plantella Vite stvaramo izuzetno povoljno okruženje za razvoj korijena i mikroflore što je uvjet za obilnu cvatnju i veći urod. Visok sadržaj vitamina, osobito vitamina B skupine, te optimalna kombinacija aminokiselina i huminskih kiselina zajedno utječu na sustav zemlja-korijen-biljka i na taj način omogućavaju biljkama vrlo brz te bujan rast, a biljke tako postaju otporne na različite čimbenike stresa ili se brzo oporavljaju.

Sve biljke možemo tretirati folijarno 60 ml Bio Plantella Vite / 10 l vode  ili zalijevanjem korijenovog sistema  60-100 ml / 10 l vode ( količina ovisi o šteti i veličini biljke) svakih  15 dana. Naravno, prskanje obavimo u vrijeme kada ne puše vjetar i kad su temperature više od 5C.

Voćke koje prihranjujemo s Bio Plantella Vitom su  izdržljivije, jače zelene boje, bolje čuvaju plod, lakše podnose stres od razlike  temperatura.

Posebnu pažnju posvetimo i voćkama i ukrasnim biljkama u posudama. Zalijevanjem korijenovog sustava biljke će se brzo oporaviti.

Obavezno premazivanje oštećenja na voćkama Bio Plantella arbosan smolom

Nakon rezidbe oštećenih ili polomljenih grana na voćkama obavezno ranu treba namazati kvalitetnim voćarskim voskom.

Odlična i kvalitetna je Bio Plantella Arbosan smola koja omogućava detaljno mazanje i brzo zacjeljivanje. Vosak je otporan u svim vremenskim prilikama, zato dugotrajno štiti od prodora štetnih organizama u tkivo biljaka.

Praktična tuba Bio Plantella Arbosan smole od 350 g na vrhu ima spužvicu kojom se lako premazuje rana na voćkama.

Milica Sekulić, agronom - stručni savjetnik Unichem Agro